Son Dakika Tatilcileri İçin Öneriler

Buradasınız

Yaşa 17 Haziran 2016

İşler çok yoğundu, bir türlü tatil planı yapamadınız. Veya hemen her konuda olduğu gibi tatil planını da son dakikaya bıraktınız. Hal böyle olunca gideceğiniz yerle ilgili araştırma yapacak çok zamanınız yok; bir de üstüne oteller pahalı, uçak bileti bulmak çok zor. Neyse ki biz sizi düşündük ve üçü yurt içinden ikisi de yurt dışından olmak üzere beş tane kompakt tatil planı hazırladık.

 

İstanbul’dan Uzaklaşmak için En Yakın Seçenek: Burgazada

Prens Adaları içinde üçüncü büyüğü ama kesinlikle en bakir ve nispeten sakin kalmış olanı Burgazada. Özellikle yaz aylarında hafta sonları kalabalıklaşıyor ama size önerimiz İstanbul’un güneye akın ettiği bir bayram tatilinde kendinize iki-üç günlük bir Burgazada tatili hediye etmeniz. Bu zamanlarda ada çok daha sakin oluyor. Genişliği 2 kilometre olan adada yürüyerek veya bisiklete binerek rahatlıkla turlayabilirsiniz. Güneş batarken Kalpazankaya’da rakı balık yapmadan dönmeyin. Bir diğer ünlü balıkçısı da sahildeki Barba Yani. Çok fazla kalınacak yer seçeneği olmasa da Villa Mimosa ve Mehtap 45 Butik Otel, adanın hoş otelleri arasında sayılabilir.

 

Yolu Biraz Uzun Ama Buna Değer: Kaş

Kaş ilk bakışta çok kolay bir tatil seçeneği gibi durmuyor olabilir. Ama neden bu listeye girdiğini şöyle açıklayalım: Gerek otomobille gerekse uçakla meşakkatli bir yolu olduğu için Kaş, pek çok üşengeç tatilcinin elediği rotalardan biri. Bu nedenle de turistlerin akınına uğrayan veya sahillerinde iğne atsanız yere düşmeyecek bir popülaritesi yok. Size önerimiz Çukurbay Yarımadası tarafında değil, merkezde kalın. Böylece Büyük Çakıl, Küçük Çakıl veya Limanağzı gibi farklı yerlerden denize girebilir, akşamları da Bahçe Balık veya Zaika gibi farklı restoranlarda yemek yiyebilir, sokak aralarındaki küçük barlarında geceye devam edebilirsiniz. Kaş’ta her şey spontan, kendinizi onun ruhuna bırakın yeter.

 

Denizse deniz, tarihse tarih: Assos

Assos, yeni ismiyle Behramkale, büyüleyici günbatımı, durgun denizi, tarihi dokusunu koruyan mekanlarıyla sakin bir tatil arayan son dakika tatilcileri için ideal. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı, Edremit körfezinde yer alan Assos’un tarihi M.Ö. 1000 yılına kadar gidiyor. Athena Tapınağı, Amfi Tiyatro, Nekropol ve Agora görülmesi gereken başlıca yerlerden. Çok küçük bir yerleşim alanı olduğu için ve buradaki otel ve pansiyon sayısı sınırlı olduğu için yer bulamazsanız, direksiyonu Burhaniye’ye doğru çevirebilirsiniz.

 

Göl Kıyısında Unutulmayacak Bir Tatil: Ohrid/Makedonya

Kolay bir yurt dışı tatili arıyorsanız, Makedonya’nın en popüler tatil beldesi olan Ohrid’i seçenekleriniz arasına koyabilirsiniz. Zira burayı görmeniz için vize almakla uğraşmanıza gerek yok. Avrupa’nın en eski ve temiz gölü olarak değerlendirilen Ohrid Gölü’ne girebilir, sıcak Makedon halkını yakından tanıyabilir, günbatımında ünlü Ohrid Kalesi’nden muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Diğer taraftan mastikadan uzoya farklı içecekler deneyebilir, et ve balık ürünlerinden ziyafet çekebilirsiniz. Hesapların oldukça makul geldiğini belirtelim. Bir çılgınlık yapıp otomobille gitmeye kalkarsanız, yolun öyle çok da uzun olmadığını belirtelim. Ortalama 900 km ve 10-11 saat arasında Ohrid’de olabilirsiniz.

 

Adiyatik Kıyısında Gezinti: Durres&Berat/Arnavutluk

Havalı ve şatafatlı bir tatil istiyorsanız, komünizm yıllarında dünyayla iletişimi kesilen ülkelerden Arnavutluk’un Durres kasabası pek size göre değil. Ama deniz tatili yapmak isteyenler için vizesiz ve ekonomik bir alternatif olarak listemize girdi. İtalya’nın Bari şehrinin karşı kıyısında M.Ö. 627 yılında kurulan bu kasabanın limanı bugün Arnavutluk’un Avrupa’ya açılan kapısı konumunda. Gitmişken Arnavutluk’un Antalyası olarak değerlendirilen Durres’in yanı sıra Shengjin, Vlore gibi kasabaları da gezebilirsiniz. Veya UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Berat kasabasında dağ manzarasına karşı bir tatil planlayabilirsiniz. Yüzyıllar boyunca pek çok farklı topluluğun yaşadığı bu kentin temelleri M.Ö. 4. yüzyıla dayanıyor. Ama çoğunlukla 13. yüzyıldan kalma Bizans kiliseleri de 15. yüzyılda Osmanlıların yerleşmesiyle yapılan tarihi camileri dikkat çekiyor.

 

 

 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
13 + 1 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.