2016 Emmy Ödülleri’ne Damgasını Vuran Diziler

Buradasınız

Yaşa 20 Eylül 2016

Televizyon Oscarları olarak bilinen Emmy Ödülleri, bu yıl 68. kez sahiplerini buldu. Bu dizilerden birini hala izlemediyseniz, çok şey kaçırıyorsunuz!

Game of Thrones

 

Game of Thrones’un drama kategorisinde en iyi dizi ödülünü alması artık hiçbirimiz için sürpriz değil. Her bölümü heyecanla izlenen, her yeni sezonu aylarca merakla beklenen dizi, bu yılki Emmy töreninde bir rekora da imza atmış oldu. O da yayın hayatına başladığından bu yana 38 Emmy alarak, en çok ödül kazanan dizi ünvanını elde etmiş olması. Rekoru 37 ödül ile Frasier elinde tutuyordu. Bu yılki törende en iyi senaryo ve en iyi yönetmen ödüllerini de alan Game of Thrones hakkında ne desek az kalır; anlatılmaz yaşanır!

Orphan Black

 

Kanadalı oyuncu Tatiana Maslany’ye ilk Emmy ödülünü (En iyi kadın oyuncu) kazandıran Orphan Black, bilim kurgu sevenlerin gözdesi. Maslany’nin klonlanan birkaç kişiyi canlandırdığı dizi, bu teknolojinin ahlaki ve etik sorunlarına dikkat çekiyor. Şimdiye kadar dört sezonu yayınlanan Orphan Black, dolandırıcı Sarah karakterinin kendi klonunun intiharına tanık olmasıyla başlıyor ve ilerleyen bölümlerde başka klonları olduğunu keşfetmesiyle devam ediyor.

Transparent

Bu yılki Emmy ödüllerinde altı tane adaylığı bulunan Transparent dizisindeki rolüyle, Jeffrey Tambor komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Six Feet Under’dan bildiğimiz Jill Solloway’in yapımcısı olduğu dizinin her bölümünde, Los Angeles’ta yaşayan Pfefferman ailesinin sırları bir bir ortaya dökülüyor. Jeffrey Tambor’un canlandırdığı ana karakterimiz, erkek bedenine sıkışmış bir kadın olarak bu sırrını artık birer yetişkin olan üç çocuğuna aynı anda açıklamayı planlamasıyla bu kara komedi başlıyor...

Mr. Robot

2016 Emmy ödülleri drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülü, Rami Malek nam-ı diğer Mr. Robot’un oldu. İkinci sezonun bitmesine bir bölüm kalmışken izleyicisinin şimdiden 2017’yi beklediği dizi, deyim yerindeyse sessiz adımlarla devleşti. Geceleri hacker’lık yapan Elliot’ın düşünce sınırlarını zorlayan planları ve beyin yakan iç dünyası, Rami Malek için de bir oyuncu olarak eteğindeki taşları dökeceği bir karaktere dönüşmüş olmalı. Öyle ki Elliot’un az göründüğü bölümlerde seyirci resmen isyan bayrağı çekiyor. Ne diyelim hayranıyız kendisinin, daha nice ödüllere...

Veep

Gayri resmi başkan vekili anlamında kullanılan Veep, Julia Louis Dreyfus’un baş rolde yer aldığı sıkı bir komedi olan dizisinin de adı. Siyaset dünyasını, ABD’deki kadın başkan Selina Meyer ve ekibinin başına gelen komik olaylarla anlatan dizi, bu yıl Emmy’de en iyi komedi ödülünü alırken Julia Louis de komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Geçen yıl da Primetime Emmy En İyi Komedi dalında zirveye oturmuştu. Beşinci sezonunda da ilk sezondaki heyecan ve başarılı komedi anlayışını sürdüren Veep, geceye adaylıklarıyla da damgasını vurdu tabii. Yardımcı erkek ve kadın oyuncunun yanında konuk oyuncu dalında da toplam dört adayı daha vardı. Görünen o ki kendilerini Emmy adaylıklarında daha çok göreceğiz.

The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

 

2016 Emmy ödüllerinde bir diğer ambargo da The People v. O.J. Simpson’dan geldi. İlk sezonu henüz bu yıl yayınlanmasına karşın büyük bir ilgiyle karşılanan dizi, üç ödülü göğüslerken toplamda yedi adaylıkla gecenin yıldızıydı. Her sezon farklı bir konuyla karşımıza çıkacak dizinin, ilk sezonunda 1994 yılında gerçekleşen O. J. Simpson cinayetinin davasına tanık olduk. Sonraki sezonlarda da yine ünlü suçlarla sürükleyiciliğini koruyacak gibi görünen dizinin geceden ödülle ayrıldığı kategoriler ise şöyle: En iyi mini dizi, en iyi erkek oyuncu (Mini dizi) - Courtney B. Vance, en iyi kadın oyuncu (Mini dizi) - Sarah Paulson ve en iyi yardımcı erkek oyuncu (Mini dizi) - Sterling K. Brown.

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 0 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.