Özgüvenle Gülümsemenizi Sağlayacak Diş Bakım Önerileri

Buradasınız

Hareket Et 10 Mart 2016

Mutlu gülümsemeler ve bembeyaz dişler için düzenli diş fırçalamak yeterli değil, dişlerimiz bizden daha çok ilgi bekliyorlar. Ağız ve diş bakımı her yaş için gerekli; çünkü eksik veya lekeli dişler kimsenin hoşuna gitmez. Ayrıca ağız ve diş sorunları konuşma yeteneğini etkileyebilir, ağız kokusu oluşturabilir ve yiyecekleri çiğnemeyi zorlaştırabilir. Sağlıklı ağız ve dişler, hayat kalitenizi arttırır.

Dişlerin Baş Düşmanı: Bakteri Plakları

Çoğu diş rahatsızlığının sebebi olan bakteri plağı nedir? Bakteri plağı stafilokok, streptokok ve actinobacillus gibi bakterilerin milyonlarcasının bir araya gelerek dişlerinizin üstünde oluşturduğu tabakaya denir. Dişlerinizi fırçalamayı unuttuğunuzda ya da geciktirdiğinizde dişlerinizin üstünü sarımsı bir madde kaplar ya, onlar işte hep bakteri plakları.

Bakteri Plaklarına Ölüm

Bakteri plakları, dişlerinizi fırçaladıktan 12-24 saat sonra tekrar oluşmaya başlar ve basit şeker içeren kurabiye, çikolata ve asitli içecekler onlar için adeta çölde karşılaştıkları vaha işlevi görür. Doğal meyve suları ile taze sebze ve meyveleri tercih edin. Ara öğünlerden sonra dişlerinizi fırçalamasanız bile ağzınızı su ile çalkalamayı ihmal etmeyin.

Ağzınız Nemli Olmalı

Özellikle sigara kullanan ve az su tüketen insanlarda ağız kuruluğu görülür. Tükürük salgısı diş yıkama işlemini yapar. Tükürük salgınız yeterli değilse dişlerde bakteri oluşumu hızlanır ve diş eti rahatsızlıkları ortaya çıkar. Bol su tüketmeye her zaman özen gösterin.

Diş Eti Kanamasından Korkmayın

Fırçalama esnasında diş etlerinizin kanaması çoğunlukla dişlerinizi fazla sert fırçaladığınızı gösterir. Kanama sürekli oluyorsa, ilk haftadan sonra diş doktoruna görünmeniz önerilir.

Sağlıklı Dişler, Gülen Yüzler

Geleceğin beraberinde neler getireceği bilinmez. QNB Sigorta’nın Gülen Yüzler Premium Ferdi Kaza Sigortası’yla hayatın kötü sürprizlerine karşı hazırlıklı olabileceğiniz gibi, Ayrıcalıklar Kulübüne üye olarak yılda bir kez ücretsiz diş dolgusu tedavisi, iki kez de ücretsiz check-up hakkından yararlanabilirsiniz.. 

Diş Fırçanızı Dişlerinize Göre Almayı Unutmayın

Fırçalar kıl tiplerine göre üçe ayrılıyor: Yumuşak, orta sert ve sert.

Diş hekiminizden size uygun diş fırçasının hangisi olduğunu öğrenin ve diş fırçanızı 3 ayda bir değiştirmeyi unutmayın. 

YORUM YAP

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 8 =
Bu basit matematik problemini çözün ve sonucu girin. Ör: 1+3 için 4 giriniz.